Julafton

Björlanda

När bilen var fullpackad med klappar åkte vi ut till Björlanda för att fira jul med mamma, pappa, Jeanette, Björn, Oskar och Erik. Efter massa mat och Kalle kom den läskiga tomten. Alwin ville inte alls hälsa på tomten och ville bara  vara i min famn.

Mat

Mat för 6 vuxna! Tror ni att det räckte?

Tomten

Hej tomten!

Alwin och jag

Man ser skräcken i Alwins ögon, tur att tomten inte stannade så länge. Gladare åt tomten var Erik men Oskar tror inte ett dugg på tomten. Det första han frågade var: Varför har du en kudde under magen?

Klappar

Julklapparna var roligare än tomten men inte Alwins utan Oskar och Eriks! Fast när Alwin fick syn på dammsugaren och soppborsen blev det full fart! Det var inte bara Alwin som fick en dammsugare, utan även Staffan och jag. Så nu ska vi väl kunna hålla dammråttorna borta!

Dammsugare

TACK FÖR ALLA FINA JULKLAPPAR!

Ost

När barnen somnat serverades det ost och vin, mums......den traditionen ska vi fortsätta med!

Julaftons morgon

Vilken lycka.......

När Alwin klev upp ur sängen idag hittade han en julstrumpa fylld med banan och russin, vilken frukost. Alwin frossade och vi kunde ligga kvar i sängen och slappa. Kankse något att införa varje morgon?

Det tog en stund innan Alwin hittade det stora paketet i köket som innehöll en snickarbänk men bäst av allt var skruvdragaren som han går och bankar med i väggarna, snygga märken blir det oxå!

Julafton

Russin

Mums

Lördagen den 23 december

Kalas och jul på Liseberg

Vi startade dagen med att slåss på ICA med alla andra Partillebor. Pakeringen var nästan full trots att klockan bara var strax efter 9! Vi fick i alla fall fyllt vagnen och Alwin höll sig hyfsat lugn. Sen var det bara hem för att packa upp alla varor, duscha, äta lunch och packa Alwins väska för dagen.  Klockan ett var vi ute i Onsala för att gratta William som fyller 3 år idag! Grattis, grattis gubben!

William

Det var full fart hemma hos familjen Jägerstöm/ Ohlén. Där bjöds på snittar, mousserande, hemmagjord glögg, korv med bröd, tårta, kaffe, godis och så fiskedamm förstås. Jag var väl inte lika lycklig över att Alwin åt en chokladkaka som Alwin var! Men vad gör man när han har en pappa som mer än gärna ger honom godis och en mamma som säger nej, kompromissar!

Alwin

Efter kalaset var det vidare in mot stan för att hinna med ett besök på Liseberg. Där mötte vi upp kusinerna Oskar och Erik som mer än gärna åkte ponnykarusellen med Alwin! Jag vet inte vem som tyckte det var roligast, Erik 5 år eller Alwin! Vi spelade lite på hjulen, tittade på alla miljoner ljus, hälsade på kaninerna och dansade kring granen i polketten. Alwin var väl inte överförtjust i kaninerna, när vi kom för nära skakade han på huvudet och sa neeej. Det kanske går bättre till sommaren. Dansen tyckte han bättre om men nöjdast var Erik då han fick dansa med kaninen i egen hög person!

Så nu är vi helt slut efter vår aktiva dag! För när vi kom hem var det ingen lugn och vila istället blev det att röja upp här hemma och fixa det sista inför morgondagen men nu är vi klara och snart är det dax att krypa ner i våra sängar och vänta på att tomten ska komma!

GOD JUL!

Om

Min profilbild

Cecilia

På Bror & Syster hittar ni massvis av bilder på Alwin & Moa samt släkt och vänner. Då barnen inte kan skriva ännu är det deras mamma som står för författandet. Mamman är en tjej som bor i Landvetter tillsammans med mannen Staffan, Alwin och Moa. Välkommen att följa vår vardag!
RSS 2.0