VAB/Jobb...

...ingen lätt kombination. Moa höll oss och sig själv vakna i natt av hosta så idag fick hon sovmorgon och barnen fick vara hemma ifrån förskolan. Trodde jag skulle lyckas få jobbat lite men det gick bra så länge Moa sov och Alwin tittade på TV. Lyckligtvis kom Staffan hem till lunch så jag kunde jobba på riktigt under eftermiddagen.


Maränger

Inspirerade av Bolibompa bakade vi maränger i helgen. Alwin packade in en färgglad maräng dekorerad med strössel i ett påskägg som morfar fick.

RECEPT

Ingredienser:
Ingredienser:
3 st äggvitor
1,5 dl socker
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Ta fram en bunke som du kan vispa kraftigt i.
3. Separera äggvitorna från äggulorna. Det är viktigt att et inte kommer med ens en liten gnutta äggula i bunken
4. Tillsätt sockret och vispa med elvisp. Smeten ska vara så pass hård att det går att vända bunken uppochner utan att innehållet ramlar ut - men pröva inte detta, det går att se ändå!
5. Klä en plåt med bakplåtspapper. Med hjälp av en matsked ska du nu klicka ut marängerna
I SMÅ HÖGAR på plåten.
6. Med hjälp av en matsked ska du nu klicka ut maränger på plåten. Gör dem så lika i storlek som möjligt på samma plåt, annars tar det olika långa tid för dem att bli gräddade. Ju större - desto längre tid behöver de i ugnen!
7. Om du vill kan du dekorera marängerna med strössel, hackade nötter, hackad choklad,kanel, kakao eller nåt annat som du gillar innan du ställer in dem i ugnen.
8. Ställ in plåten i ugnen
9. Marängerna är klara när de går att enkelt lossa från bakplåtspappret med en liten matkniv.  (ca 30 min)
10. Ta ut marängerna ur ugnen när de är färdiga
11. Låt de svalna något och NJUT sedan!Fikagäster

I lördags var familjen Hultberg/Brandt på besök, ses alldeles för sällan numera.
Om

Min profilbild

Cecilia

På Bror & Syster hittar ni massvis av bilder på Alwin & Moa samt släkt och vänner. Då barnen inte kan skriva ännu är det deras mamma som står för författandet. Mamman är en tjej som bor i Landvetter tillsammans med mannen Staffan, Alwin och Moa. Välkommen att följa vår vardag!
RSS 2.0