Tisdagstema, mitt sommarbord!

Hänger på Fabrikens tisdagstema denna vecka Sommarbord, här kommer min tolkning.

Rosa, rosa, rosa pryder hela hemmet både inne och ute. Inser att den tidigare favoritfärgen grön har fått konkurrens. För mig är båda färgerna sommar!

Ett fång rosor får alla att må bra, därtill min farmors fina klistallglas till likören som här ersatts av vatten, allt för en festligare vardag. Skål på fot ifrån min favoritloppis, Östhjälpen i Jonsered (Göteborg).

Kommer tillbaka med tisdagsteman till hösten då fabriken nu tar sommaruppehåll men jag jobbar och bloggar på ett tag till…..


En blodig plankstek, tack!

Beställning ifrån 5-åring!
Familjen tog med mig på Mors dag middag i söndags eftermiddag. På La Gondola har tiden stått stilla sedan 80-talet och menyn är den samma då som nu. Inga överraskningar och vi åt en klassisk 3-rätters med toast Skagen, File mignon och creme brulée. Gott! För Moas del blev det en barnportion med pasta och korv och sonen fick äntligen sin plankstek efter flera veckors tjat samt anteckning i vår almanacka (PLANKSTEK). När servitören frågade hur han vill ha sitt kött fick han svaret blodigt......


Lite lika?

Får höra av vänner och släkt att Moa är en kopia av mig när jag var liten, framförallt till sättet. Tog en nostalgitripp till 70/80-tal och kikade igenom alla gamla album och visst är vi lite lika. Underbart att spana in alla detaljer runt omkring som idag fyller varenda liten loppis. Oranga blommiga termosar, grönt porslin etc.


Om

Min profilbild

Cecilia

På Bror & Syster hittar ni massvis av bilder på Alwin & Moa samt släkt och vänner. Då barnen inte kan skriva ännu är det deras mamma som står för författandet. Mamman är en tjej som bor i Landvetter tillsammans med mannen Staffan, Alwin och Moa. Välkommen att följa vår vardag!
RSS 2.0