Tar igen!
Karibisk kyckling med sötpotatis
Kryddblandning:
1 msk torkad oregano, 1 tsk kanel, 1 krm kajennpeppar, 1 1/2 msk socker, 1 1/2 msk vitvinsvinäger
4 kycklingklubbor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 rödlök
500 g sötpotatis
500 g potatis
2 lime
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Mangosås
250 g fryst, tinad eller färsk mango
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
2 tsk finriven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
Gör så här
Kryddblandning:
Blanda oregano, kanel, kajenn peppar och socker i en skål. Tillsätt vinägern.
Kycklingen
Skär några snitt i skinnet på varje kycklingklubba. Pensla på kryddblandningen. Krydda kycklingen runt om med salt och peppar
Skala lök, söt potatis och potatis. Skär i klyftor. Halvera limen. Lägg allt i en långpanna. Ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Lägg på kycklingklubborna.
In i ugnen 225 grader i 45 minuter.
Goda Mangosåsen
Mixa mangon till en slät puré med stavmixer. Blanda med finrivet skal av lime, färskpressad limejuice, finriven färsk ingefära och sambal oelek.
Ät och njut!
Lelias Äpplekaka
1 ägg
2dl socker
1 tsk vatten 2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bakpulver
100g smör, smält
4-5 syrliga äpplen
Socker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning
Gör så här:
Rör samman ägg, strösocker och vatten. Rör ner smält smör.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.
Strö över lite socker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar.
Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft).
Servera med en blandning av vaniljvisp och glass!