Pumpasoppa med rosmarinscones
God soppa till helgen
Soppa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g pumpa gärna butternut
5 dl grönsaksbuljong
2 dl mjölk
Rosmarinscones
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl pumpafrö
2 krm salt
50 g smör eller margarin
1/2 kruka rosmarin
2 dl mjölk
Gör så här:
Soppa:
Skala lök och vitlök, skär löken i bitar och finhacka vitlöken. Skala, urkärna och skär pumpan i bitar. Fräs pumpa, lök och vitlök i matfettet i en kastrull på låg värme. Låt det smälta ihop.
Tillsätt buljong och koka sakta ca 15 minuter. Mixa soppan med stavmixer, tillsätt mjölken och koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
Scones:
Blanda vetemjöl, bakpulver, pumpafrön och salt i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Hacka rosmarinen och tillsätt den och mjölken, rör snabbt ihop till en kladdig deg.
Klicka ut 2 kakor, 8 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper (för 4 port).
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter, 250 grader.
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl pumpafrö
2 krm salt
50 g smör eller margarin
1/2 kruka rosmarin
2 dl mjölk
Gör så här:
Soppa:
Skala lök och vitlök, skär löken i bitar och finhacka vitlöken. Skala, urkärna och skär pumpan i bitar. Fräs pumpa, lök och vitlök i matfettet i en kastrull på låg värme. Låt det smälta ihop.
Tillsätt buljong och koka sakta ca 15 minuter. Mixa soppan med stavmixer, tillsätt mjölken och koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
Scones:
Blanda vetemjöl, bakpulver, pumpafrön och salt i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Hacka rosmarinen och tillsätt den och mjölken, rör snabbt ihop till en kladdig deg.
Klicka ut 2 kakor, 8 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper (för 4 port).
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter, 250 grader.